تجمع جرم گوش | علائم, علل و پیشگیری + درمان

عدم درمان تجمع جرم گوش می‌تواند منجر به کاهش شنوایی، سوزش، درد گوش، سرگیجه، زنگ زدن گوش و سایر مشکلات شود. در بیشتر موارد، تجمع جرم گوش خطرناک نیست و علائم با درمان از بین می‌روند. درمان‌های انسداد جرم گوش شامل قطره‌هایی برای نرم کردن جرم یا برداشتن دستی آن در مطب پزشک است.
تجمع جرم گوش | علائم, علل و پیشگیری + درمان

به گزارش نبض نگار: جرم گوش که سرومن فشرده (cerumen) نیز نامیده می‌شود، توسط غدد موجود در کانال گوش تولید می‌شود. اگرچه دانشمندان هنوز به طور کامل مطمئن نیستند که چرا جرم گوش داریم، اما این ماده گرد و غبار و ذرات کوچک و خارجی و میکرو ارگانیسم را به دام می‌اندازد و از رسیدن آن‌ها و احتمال آسیب رساندن یا عفونت به پرده گوش جلوگیری می‌کند. در شرایط عادی، سرومن اضافی راه خود را از کانال و داخل گوش به طور طبیعی باز می‌کند و تخلیه می‌شود. به زبان ساده تر جرم گوش توسط بدن برای محافظت از گوش ساخته می‌شود. انسداد جرم گوش زمانی اتفاق می‌افتد که جرم گوش (سرومن) در داخل کانال گوش شما تجمع یابد.

فشردگی جرم گوش چیست؟
"فشردگی جرم گوش" اصطلاح پزشکی برای انسداد جرم گوش است. جرم گوش (سرومن) نقش مهمی در سلامت گوش دارد. گوش‌های شما را تمیز می‌کند و از آنها در برابر گرد و غبار، آلودگی و عفونت محافظت می‌کند.

دیگران چه می خوانند:

با وجود فواید فراوان، جرم گوش در صورت تجمع بیش از حد می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. تجمع جرم گوش ممکن است منجر به درد گوش، خارش، زنگ زدن گوش، کاهش شنوایی یا سایر مشکلات شود. در صورت لزوم، یک ارائه دهنده خدمات درمانی می‌تواند در خارج کردن جرم گوش به شما کمک کند.

چه کسی بیشتر در معرض ابتلا به جرم گوش متراکم است؟
انسداد جرم گوش می‌تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. حدود 10٪ از کودکان و 5٪ از بزرگسالان به آن مبتلا هستند.
سرومن متراکم بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که:
از سمعک، گوش‌گیر یا هدفون استفاده می‌کنند.
موی گوش زیادی دارند.
بیماری‌های پوستی خاصی مانند اگزما دارند.
گوش پاک‌کن یا وسایل دیگری را در گوش خود قرار می‌دهند.
بالای 55 سال سن دارند.
معلولیت‌های رشدی دارند.
کانال‌های گوش بدشکلی دارند که در خارج کردن طبیعی جرم اختلال ایجاد می‌کند.

علائم و علل

علائم تجمع جرم گوش چیست؟
علائم تجمع جرم گوش ممکن است شامل موارد زیر باشد:
احساس پری در گوش.
درد گوش (گوش درد).
کاهش شنوایی، که ممکن است با گذشت زمان بدتر شود.
زنگ زدن گوش (وزوز گوش).
خارش گوش.
ترشح یا بوی بد از گوش.
سرگیجه.

چه چیزی باعث تجمع جرم گوش می‌شود؟
برخی افراد صرفاً به این دلیل که به طور طبیعی جرم گوش بیشتری تولید می‌کنند، دچار تجمع جرم گوش می‌شوند.
همچنین اگر موارد زیر را داشته باشید، ممکن است دچار تجمع جرم گوش شوید:
جرم گوش خشک یا سفت دارید.
موی گوش زیادی دارید.
کانال‌های گوش باریکی دارید.
اغلب از گوش‌گیر یا سمعک استفاده می‌کنید.
معمولاً از گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن گوش‌های خود استفاده می‌کنید.

اگر جرم گوش فشرده شده خارج نشود چه اتفاقی می‌افتد؟
در صورت عدم درمان، جرم گوش بیش از حد ممکن است باعث بدتر شدن علائم تجمع جرم گوش شود. این علائم ممکن است شامل کاهش شنوایی، سوزش گوش، وزوز گوش و سایر مشکلات باشد. تجمع جرم گوش همچنین ممکن است دیدن داخل گوش را دشوار کند، که ممکن است منجر به عدم تشخیص مشکلات بالقوه شود.

مدیریت و درمان

چگونه از شر جرم گوش فشرده خلاص شویم؟
درمان‌های جرم گوش فشرده شامل روش‌های خانگی و مطبی است، از جمله:


محلول‌هایی که جرم گوش را حل می‌کنند.
شستشوی گوش.
حذف جرم گوش در مطب.
قبل از انجام هرگونه درمانی با پزشک خود مشورت کنید.
گوش‌های خود را به درستی تمیز کنید.
قسمت بیرونی گوش خود را با یک لیف تمیز کنید. پس از دوش گرفتن یا حمام کردن، گوش‌های خود را تا حد امکان خشک کنید.
شما هرگز و تحت هیچ شرایطی نباید چیزی را داخل کانال گوش خود قرار دهید - از جمله گوش پاک کن. استفاده از گوش پاک کن نه تنها می‌تواند به پرده گوش شما آسیب برساند، بلکه می‌تواند گوش‌های شما را به تولید جرم گوش بیشتر نیز تشویق کند. (در مورد اینکه چرا باید از گوش پاک کن اجتناب کنید، در "سوالات رایج اضافی" در زیر بیشتر بدانید.)
از محلول‌ها برای حل کردن جرم گوش استفاده کنید. می‌توانید از محلول‌های سرومنولیتیک (محلول‌هایی برای حل کردن جرم) در کانال گوش خود استفاده کنید. این محلول‌ها عبارتند از:
محلول نمکی.
روغن بچه.
گلیسیرین. روغن معدنی.
پراکسید هیدروژن یا قطره‌های گوش بر پایه پراکسید (مانند دبروکس®).
با استفاده از این محلول‌ها، چند قطره را در گوش آسیب‌دیده می‌چکانید و به سمت مقابل دراز می‌کشید. به این ترتیب، محلول می‌تواند به گوش آسیب‌دیده شما چکه کند. این روغن‌ها باید به مقدار کم استفاده شوند. اگر از داروهای بدون نسخه برای پاک کردن جرم گوش استفاده می‌کنید، دستورالعمل‌های ارائه شده را دنبال کنید.

شستشوی گوش
گزینه دیگر، شستشوی گوش با آب یا محلول نمکی است. این روش شامل استفاده از سرنگ برای شستشوی کانال گوش با آب یا محلول نمکی است. به طور کلی، ابتدا باید با استفاده از محلول سرومنولیتیک، جرم گوش را نرم کنید. سپس، به آرامی گوش خود را با یک سرنگ حبابی شستشو دهید.

حذف جرم گوش در مطب
در نهایت، پزشک شما می‌تواند جرم گوش را به صورت دستی با استفاده از ابزارهای خاص خارج کند. آنها ممکن است از قاشق سرومن، فورسپس، شستشو یا دستگاه مکش استفاده کنند. به طور کلی، این روش‌ها فقط چند دقیقه طول می‌کشد.

پیش‌آگهی

اگر جرم گوش من متراکم شده باشد، چه انتظاری می‌توانم داشته باشم؟
اگرچه جرم گوش متراکم آزاردهنده و ناخوشایند است، اما معمولاً خطرناک نیست. با این حال، اگر علائم جرم گوش متراکم مانند درد گوش، سرگیجه یا کاهش شنوایی را مشاهده کردید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
برخی از افراد نسبت به سایر افراد جرم گوش بیشتری تولید می‌کنند و ممکن است برای حذف آن به درمان‌های معمول نیاز داشته باشند. با پزشک خود در مورد راه‌های نرم کردن جرم گوش و سالم نگه داشتن گوش‌هایتان صحبت کنید.

پیشگیری

چگونه می‌توانم از تجمع جرم گوش جلوگیری کنم؟
برای تمیز کردن گوش‌هایتان چیزی داخل آنها فرو نکنید. اگر از گوش‌پاک‌کن استفاده می‌کنید، فقط باید از آنها در قسمت بیرونی گوش خود استفاده کنید. اگر ارائه‌دهنده خدمات درمانی مجبور است بیش از یک بار در سال جرم گوش شما را خارج کند، از او بپرسید که برای جلوگیری از تجمع جرم گوش چه پیشنهادی دارد.

منبع: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/14428-ear-wax-buildup--blockage
https://samakeshenavae.com/what-is-cerumen/

تجمع جرم گوش | علائم, علل و پیشگیری + درمان

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟