فواید قطع قند از رژیم غذایی

مزایای قطع قند ممکن است شامل بهبود سلامت دهان یا قلب و کاهش وزن باشد. رژیم غذایی بدون قند همچنین می تواند قند خون را تنظیم کرده و آکنه را کاهش دهد. مهم است که بدانید قند همیشه برای شما مضر نیست. خوردن شکر در حد اعتدال خوب است، حتی اگر اغلب به عنوان یک غذای "سالم" در نظر گرفته نمی شود.
فواید قطع قند از رژیم غذایی

به گزارش نبض نگار: در سال‌های اخیر، آگاهی عمومی درباره‌ی مضرات مصرف شکر افزوده افزایش پیدا کرده. قند و شکر یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدرن شده و متأسفانه در بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده، نوشیدنی‌ها و حتی مواد غذایی ظاهراً سالم هم دیده می‌شه. در ادامه بیشتر به این ماده غذایی جذاب و البته کم ارزش از نظر غذایی می‌پردازیم.
کمک به مدیریت وزن
بعید است که کمتر از مقدار توصیه شده قند اضافه شده روزانه باعث افزایش وزن شود. تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از قند افزوده با چاقی مرتبط است. ثابت شده است که قند اضافه شده بیش از حد باعث افزایش چربی شکم یا چربی احشایی می شود. چربی شکم دور اندام های شکمی شما می پیچد. چربی اضافی شکم می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی را افزایش دهد برای مدیریت وزن و کاهش چربی شکم می توانید مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر را محدود کنید. گزینه هایی را انتخاب کنید که قند افزوده کمی دارند، مانند آب گازدار، میوه ها و سبزیجات.


به تنظیم قند خون شما کمک می کند
مقاومت به انسولین زمانی اتفاق می‌افتد که لوزالمعده شما مقدار زیادی انسولین آزاد می‌کند تا با گلوکز اضافی در جریان خون شما هماهنگی داشته باشد. انسولین هورمونی است که به گلوکز کمک می‌کند وارد سلول‌های شما شود.مقاومت به انسولین می تواند منجر به پیش دیابت و دیابت نوع 2 شود. چندین مطالعه نشان داده است که افرادی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف می کنند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهند.

دیگران چه می خوانند:

کاهش مصرف قند اضافه شده، ورزش و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. سلول های حساس به انسولین برای جذب قند خون به انسولین کمتری نیاز دارند. این امر می تواند به تنظیم سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.

کاهش پوسیدگی های دندان
 باکتری‌های موجود در دهان می‌توانند اسیدی تولید کنند که در هنگام تجزیه قند، سطح دندان‌ها را از بین می‌برد. این اسید باعث ایجاد حفره های دندانی می شود. باکتری‌های زیاد نیز می‌توانند به لثه‌های عفونی یا ملتهب منجر شوند که می‌تواند منجر به بیماری لثه شود.
برای جلوگیری از پوسیدگی، میزان قند اضافه شده در رژیم غذایی خود را به کمتر از 10 درصد از کل کالری روزانه خود کاهش دهید.دندان های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنیدروزانه نخ دندان بکشیدوحداقل سالی یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.


ممکن است خطر افسردگی شما را کاهش دهد
آنچه می خورید ممکن است بر عملکرد مغز شما تأثیر بگذارد که می تواند بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. خوردن غذاهایی مانند میوه، سبزیجات و غلات کامل می تواند علائم افسردگی را کاهش دهد

چندین مطالعه نشان داده‌اند که نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند خطر افسردگی را افزایش داده و علائم افسردگی را بدتر کنند. تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف قند و خطر افسردگی پیدا نکرده است. مطالعات بیشتری لازم است تا بدانیم قند چگونه بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد.

 ممکن است آکنه را کاهش دهد و سلامت پوست را بهبود بخشد
قند بیش از حد می تواند باعث التهاب در سطح بدن و افزایش تولید چربی پوست شود. آکنه می تواند نتیجه سبوم(چربی)بیش از حد باشد.

کاهش قند اضافه شده ممکن است به کند کردن روند پیری پوست شما کمک کند. شکر اضافه شده و غذاهای کبابی، سرخ شده یا کبابی ممکن است حاوی مواد بیشتری باشد که با کلاژن و فیبرهای الاستیک پوست شما واکنش نشان می دهد.

خطر ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش می دهد
قند اضافه شده اضافی با بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط است.وظیفه کبد شما تجزیه فروکتوز است که نوعی قند است. فروکتوز بیش از حد - به ویژه از نوشیدنی های شیرین - که به کبد می رسد به چربی تبدیل می شود. هنگامی که چربی بیش از حد در کبد ذخیره می شود، می تواند NAFLD ایجاد کند. کاهش مصرف شکر اضافه شده می تواند خطر ابتلا به بیماری کبدی را کاهش دهد

از سلامت قلب پشتیبانی می کند
شکر اضافه شده هم به طور غیر مستقیم و هم مستقیم با بیماری قلبی مرتبط است. رژیم های غذایی با بیش از 20 درصد کل کالری از قند افزوده می توانند تری گلیسیرید یا نوعی چربی خون را افزایش دهند. سطوح بالای تری گلیسیرید یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

کاهش مصرف قند اضافه شده می تواند به حفظ فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید در سطوح سالم کمک کند. این همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
حذف کامل قندهای اضافه شده می تواند مفید باشد، اما حذف تمام قندها درست نیست. حذف کامل شکر می تواند برخی از غذاهای سالم را از رژیم غذایی شما حذف کند. شکر را می توان به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد، اما به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و شیر نیز وجود دارد.

انواع متداول شکر اضافه شده که ممکن است در لیست مواد تشکیل دهنده مشاهده کنید عبارتند از: 

شکر قهوه ای
شکر قنادی (پودر).
دکستروز، فروکتوز
شربت ذرت با فروکتوز بالا
ساکارز
الکل های قندی مانند مانیتول، سوربیتول و زایلیتول
شکر توربینادو


چگونه قند را قطع کنیم؟
شما می توانید چندین مرحله را برای حذف قند اضافه شده از رژیم غذایی خود انجام دهید، از جمله: 

از مصرف شکر در وعده های غذایی آماده، محصولات پخته شده و نوشیدنی ها خودداری کنید یا آن را کاهش دهید.
هنگام خرید مواد غذایی، برچسب های حقایق تغذیه و لیست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید.
آب و نوشیدنی های شیرین نشده را به جای نوشیدنی های شیرین انتخاب کنید.
سس سیب، عصاره های طعم دهنده یا ادویه جات را به جای شکر اضافه شده در دستور العمل ها امتحان کنید.
از شکر طبیعی برای افزودن شیرینی استفاده کنید، مانند پر کردن غلات یا جو دوسر با میوه.
تحقیقات زیادی در مورد مدت زمانی که طول می کشد تا بدن شما به نداشتن قند عادت کند، انجام نشده است. اگر به طور معمول قند اضافه شده زیادی مصرف نکنید، ممکن است پس از چند روز خوب شوید. اگر به مقدار زیادی قند اضافه عادت دارید، ممکن است بیشتر طول بکشد تا بدن شما سازگار شود.

منبع: https://www.health.com/

فواید قطع قند از رژیم غذایی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟