به گزارش نبض نگار: محققان همواره در جستجوی راز افزایش طول عمر و ارتباط آن با تغذیه بوده اند تا جاییکه در حدود 440 سال قبل از میلاد، بقراط، پزشک یونانی، گفت: "بگذارید غذا داروی شما باشد و بگذارید داروی شما غذا باشد."
اگرچه تلقی غذا به عنوان دارو مفهومی بسیار مورد بحث است، بسیاری از مطالعات اخیر، خرد نهفته در این جمله و چگونگی نظارت بر مقدار، نوع و زمانبندی غذا را برای سلامتی بسیار مهم نشان دادهاند.
اخیراً، محققان صدها مطالعه تغذیهای را از دیدگاههای سلولی تا اپیدمیولوژیک بررسی کردند تا یک «الگوی تغذیهای مشترک» برای طول عمر سالم شناسایی کنند. آنها دریافتند که رژیمهای غذایی شامل سطوح متوسط تا بالای کربوهیدراتهای تصفیه نشده، مصرف کم اما کافی پروتئین گیاهی و مصرف منظم ماهی با افزایش طول عمر و طول عمر مرتبط هستند.
پایه و اساس رژیم غذایی طول عمر
محققان دریافتند که «رژیم غذایی طول عمر» شامل موارد زیر است:
رژیم غذایی پسکاتارین یا گیاهخواری غنی از حبوبات و غلات کامل
30% کالری از چربیهای گیاهی مانند آجیل و روغن زیتون
رژیم غذایی کم پروتئین اما کافی تا سن 65 سالگی و پس از آن مصرف متوسط پروتئین
کم قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده
بدون گوشت قرمز یا فرآوری شده
گوشت سفید محدود
12 ساعت غذا خوردن و 12 ساعت روزهداری در روز
حدود سه دوره رژیم غذایی پنج روزه شبیه روزه داری در سال
محققان همچنین خاطرنشان کردند که به جای هدف قرار دادن تعداد مشخصی کالری، رژیمهای غذایی باید با هدف حفظ BMI زیر 25 و حفظ سطح ایدهآل چربی بدن و توده بدون چربی بدن بر اساس جنسیت و سن باشند.
به علاوه رژیمهای غذایی باید با نیازهای فردی - به ویژه برای افراد بالای 65 سال - تطبیق داده شوند تا از سوء تغذیه جلوگیری شود. به عنوان مثال، افراد بالای 65 سال ممکن است با رژیم غذایی کم پروتئین ضعیف شوند.
آن ها ابراز داشتند که برای افرادی که مقاومت به انسولین یا چاقی ندارند، مصرف زیاد کربوهیدراتهای پیچیده میتواند ضعف را در این گروه سنی و سایر افراد کاهش دهد، زیرا بدون افزایش انسولین و فعال کردن مسیرهای سیگنالینگ گلوکز، انرژی را فراهم میکند.
محققان همچنین دریافتند که روزهداری دورهای بین سنین 18 تا 70 سال میتواند مقاومت به انسولین ایجاد شده توسط رژیم غذایی پرکالری را معکوس کرده و فشار خون، کلسترول تام و التهاب را تنظیم کند.
همچنین تغییر از رژیم غذایی معمول غربی به رژیم غذایی غنی از حبوبات، غلات کامل و آجیل با کاهش گوشت قرمز و فرآوری شده، در صورت شروع از 60 سالگی، با افزایش 8 ساله امید به زندگی مرتبط است.
مکانیسمهای اساسی
محققان خاطرنشان کردند که رژیمهای غذایی شامل محدودیت کالری و پروتئین، چه در گونههای با عمر کوتاه و چه در مطالعات اپیدمیولوژیک و آزمایشهای بالینی بزرگ، همواره مفید بودهاند.
همچنین پروتئین کم اما کافی، یا مصرف پروتئین توصیه شده با سطوح بالای مصرف حبوبات، میتواند با کاهش مصرف اسیدهای آمینه از جمله متیونین، طول عمر را افزایش می دهد. متیونین با افزایش فعالیت در مسیرهای مختلف سلولی پیشبرنده پیری مرتبط است.
وقتی از کریستین کرکپاتریک، متخصص تغذیه کلینیک کلیولند و مشاور شرکت دکتر لونگو، پرولون، پرسیده شد که چگونه رژیم غذایی طول عمر میتواند از دیدگاه بالینی برای سلامتی مفید باشد، به MNT گفت:
"این رژیم غذایی در درجه اول گیاهی است که بر اساس سایر مطالعات مشابه، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی کمک کند. رژیمهای غذایی گیاهی همچنین در مطالعات متعدد با سطوح التهاب پایینتر مرتبط بودهاند. از آنجایی که التهاب اساس بسیاری از بیماریها است، این ممکن است به عوامل طول عمر نیز کمک کند."
محققان نتیجه میگیرند که یافتههای آنها پایههای محکمی برای تحقیقات آینده در مورد توصیههای تغذیهای برای طول عمر سالم فراهم میکند.
دکتر لونگو، دکتر کاپاهی و کرکپاتریک در پاسخ به محدودیتهای مطالعه تأکید کردند که هیچ رویکرد «یکسانی برای همه» وجود ندارد. آنها میگویند رژیم غذایی مطلوب ممکن است به دلیل عواملی از جمله جنسیت، سن، ساختار ژنتیکی و هرگونه حساسیت و عدم تحمل، مانند عدم تحمل گلوتن، متفاوت باشد.
بنابراین، دکتر لونگو به افراد توصیه میکند قبل از شروع یک رژیم غذایی جدید، به یک متخصص تغذیه مراجعه کنند.
در پایان، شعار رژیم غذایی طول عمر: کربوهیدرات بیشتر، روزهداری و پروتئین کمتر
منبع: ترجمه از Medicalnewstoday
0 دیدگاه